Handleiding

Domein instellen

Vanaf 1 januari 2020 kan je academie website op onze server  worden gehost (heb je al een Poppyz acedemie site dan verandert er niks en hoef je deze pagina niet te lezen). Je wordt volledig ontzorgt; premium hosting, veiligheid van de website en het updaten van alle plugins doen wij voor je.
Je dient alleen zelf een domein/URL voor je academie website te kiezen en aan te schaffen. Dit gaat als volgt:

  1. Registreer je domein. XEL is een prima aanbieder met een goede prijs-/kwaliteitsverhouding en een gebruiksvriendelijk dashboard. Maar het staat je uiteraard helemaal vrij om zelf een aanbieder te kiezen. Check alleen dat je de nameservers zelf kan aanpassen. In de uitleg maak ik gebruik van het dashboard van XEL.
  2. Log in in je dashboard en ga naar de sectie waar je de nameservers kan aanpassen.
  3. Voeg de volgende nameservers en IP-adressen toe: ns1.socialmedium.nl + 178.22.58.74 en ns2.socialmedium.nl + 178.22.58.75

  4. That’s it! Houd er rekening mee dat, afhankelijk van de registrar, wijzigingen in de naamserver enkele uren tot 48 uur kunnen duren.
  5. Check of je domein naar onze server verwijst. Als dat zo is dan krijg je iets soortgelijks:
  6. Mail vervolgens je domein/URL (bijvoorbeeld: https://deonlineacademie.nl) van je website naar support@simonelevie.nl en wij mailen je vervolgens instructies voor gebruik.