Divi child thema

Als je het Divi-thema gebruikt, raden we je aan het Divi Poppyz child thema te gebruiken voor een betere vormgeving van de Poppyz-pagina’s.
Belangrijk: je dient het Divi thema te installeren maar niet te activeren. Je dient het Divi-Poppyz WordPress child thema te installeren en te activeren.

Intallatie gaat als volgt:

  • Ga naar Weergave-> Thema’s -> Voeg nieuwe toe -> Thema uploaden
  • Installeer beide thema’s en activeer het WordPress child thema Divi-Poppyz.

Download pagina

De styling kan worden bijgewerkt via de Theme Customizer

Poppyz-pagina’s worden hier ook door beïnvloed. Als je bijvoorbeeld de knopkleur van Poppyz-pagina’s wilt wijzigen, ga je naar Knoppen -> Knoppenstijl. Je kan hier nog veel meer aanpassen.

Een andere belangrijke optie die de kleur van de site in het algemeen en Poppyz-pagina’s beïnvloedt, is de Theme Accent Color. Deze kan je aanpassen via Customizer > Algemene instellingen -> Layout instellingen: Kleur thema-accent. 

Houd er rekening mee dat deze optie ook de kleur van het actieve menu en de rand van de zijbalk verandert.

Verticale navigatie en zijbalk

De verticale navigatie kan worden gebruikt om een ​​menu in de zijbalk weer te geven in plaats van het standaard hoofdmenu. Indien ingeschakeld, wordt dit weergegeven op alle pagina’s, inclusief de Poppyz-pagina’s. Hiermee is het niet meer nodig om handmatig een zijbalk op elke pagina te maken met de Divi Builder.

Om de verticale navigatie in te schakelen ga je naar: Dashboard> Weergave -> Customizer > Koptekst en navigatie> Formaat koptekst> Inschakelen verticale navigatie:

We hebben ook de verticale navigatie aangepast om widgets onder het menu in te kunnen invoegen. Om hiervan gebruik ga je naar: Weergave > Widgets en ga je naar Vertical Nav-Widgets. Elke widget kan hier worden geplaatst, inclusief de Poppyz-lesson widget:

Op deze manier kan je een soortgelijke navigatie aanmaken als in De Online Academie.

Vorige/volgende lesknoppen

Knoppen om na de vorige en volgende les te gaan kan automatisch worden toegevoegd op alle lespagina’s.

Activeer deze functie door te gaan naar: Cursussen -> Instellingen -> Divi:

Edit