Handleiding

Divi child thema

Als je het Divi-thema gebruikt, raden we je aan het Divi Poppyz child thema te gebruiken voor een betere vormgeving van de Poppyz-pagina’s.
Belangrijk: je dient het Divi thema te installeren maar niet te activeren. Je dient het Divi-Poppyz WordPress child thema te installeren en te activeren.

 

Installatie

Intallatie gaat als volgt:

  • Ga naar Weergave-> Thema’s -> Voeg nieuwe toe -> Thema uploaden
  • Installeer beide thema’s en activeer het WordPress child thema Divi-Poppyz.

Download pagina

De styling kan worden bijgewerkt via de Theme Customizer

Poppyz-pagina’s worden hier ook door beïnvloed. Als je bijvoorbeeld de knopkleur van Poppyz-pagina’s wilt wijzigen, ga je naar Knoppen -> Knoppenstijl. Je kan hier nog veel meer aanpassen.

Een andere belangrijke optie die de kleur van de site in het algemeen en Poppyz-pagina’s beïnvloedt, is de Theme Accent Color. Deze kan je aanpassen via Customizer > Algemene instellingen -> Layout instellingen: Kleur thema-accent. 

Houd er rekening mee dat deze optie ook de kleur van het actieve menu en de rand van de zijbalk verandert.

De verticale navigatie kan worden gebruikt om een ​​menu in de zijbalk weer te geven in plaats van het standaard hoofdmenu. Indien ingeschakeld, wordt dit weergegeven op alle pagina’s, inclusief de Poppyz-pagina’s. Hiermee is het niet meer nodig om handmatig een zijbalk op elke pagina te maken met de Divi Builder.

Om de verticale navigatie in te schakelen ga je naar: Dashboard> Weergave -> Customizer > Koptekst en navigatie> Formaat koptekst> Inschakelen verticale navigatie:

We hebben ook de verticale navigatie aangepast om widgets onder het menu in te kunnen invoegen. Om hiervan gebruik ga je naar: Weergave > Widgets en ga je naar Vertical Nav-Widgets. Elke widget kan hier worden geplaatst, inclusief de Poppyz-lesson widget:

Op deze manier kan je een soortgelijke navigatie aanmaken als in De Online Academie.

Vorige/volgende lesknoppen

Knoppen om na de vorige en volgende les te gaan kan automatisch worden toegevoegd op alle lespagina’s.

Activeer deze functie door te gaan naar: Cursussen -> Instellingen -> Divi:

Edit