Handleiding

SEPA-incasso met Poppyz

Met Poppyz (bij versie 1.0 en recentere versies) worden de bedragen van betalen in termijnen en lidmaatschappen automatisch d.m.v SEPA-incasso geïncasseerd. Meer informatie over betaalmethoden is hier te vinden.
BELANGRIJK: Je dient in je Mollie dashboard SEPA-incasso te activeren, zie punt 5.

Met de SEPA-incasso van Mollie hoeft de gebruiker niet handmatig te betalen voor zijn termijnbetalingen. De eerste (Ideal) betaling geldt als mandaat en akkoord voor SEPA-incasso van de daaropvolgende betalingen. Deze worden automatisch door Mollie in rekening gebracht op basis van het interval dat is ingesteld bij de programmaronde. Als een betaling niet binnen de opgegeven vervaldatum van het betalingsmoment geïncasseerd kan worden (bijvoorbeeld vanwege onvoldoende saldo), dan wordt de toegang tot de programmaronde binnen 7 tot maximaal 12 dagen stopgezet. Lees hier hoe de verdere afhandeling en betaling in zijn werk gaat.
Let op: vanuit beschermingsredenen heeft je klant de mogelijkheid om een betaling d.m.v. SEPA-incasso te storneren (terug te draaien).

BELANGRIJK: Als je een programmaronde hebt met deelnemers die in termijnen betalen en/of een lidmaatschap waarbij ten tijde van de aanschaf een oudere versie van Poppyz 1.0 draaide, dan dien je een nieuwe programmaronde aan te maken als je SEPA-incasso wil gaan gebruiken. Anders worden uitstaande betalingen van voor Poppyz 1.0 niet langer verstuurd.
Als je alleen deelnemers hebt die zich hebben ingeschreven met Poppyz 1.0 en latere versies dan kan je wel probleemloos programmaronde aanpassen van handmatige betalingen naar SEPA-incasso en andersom.

SEPA-teksten

Bij SEPA-incasso moet je de SEPA-tekst voor en na het betalingsproces weergeven. Het is wettelijk verplicht om de gebruiker over de betaling te informeren. We hebben een voorbeeld SEPA-tekst gemaakt (hieraan kunnen geen rechten worden ontleend), maar deze moet worden bijgewerkt naar de gegevens van uw bedrijf. De tekst kan worden bewerkt op Cursus -> Instellingen -> Standaard teksten -> Betalingen.

Belangrijk: je dient tussen de accolades je eigen bedrijfsgegevens te plaatsen. Dit zijn namelijk geen shortcodes waarmee de informatie automatisch geplaatst wordt.

Vergeet niet om ook de teksten/velden behorende bij de AVG in te vullen.

Tussentijds beëindigen SEPA-incasso

Mocht je om welke reden dan ook de inschrijving en incasso willen beëindigen, dan ga je in je dashboard naar Cursussen -> Cursisten en klik je in de laatste kolom op “Annuleer“.  De inschrijving (toegang tot programmaronde) en SEPA-incasso wordt dan stopgezet.