Handleiding

Installatie van de Poppyz plugin

 • BELANGRIJK: voordat je Poppyz installeert dien je in de instellingen van WordPress Nederlands of Nederlands (België) als taal in te stellen. Poppyz gebruikt deze ingesteld taal namelijk. Als je English hebt ingesteld dan komen de teksten van Poppyz in het Engels te staan. Bijvoorbeeld de standaard (voorbeeld) teksten in de mails en notificaties en de teksten in het aankoopproces.
 • Mocht je onverhoopt toch de verkeerde taal hebben geselecteerd, dan kan je het aanpassen door op de Reset knop te drukken.

  • Download de plugin als zip bestand en onthoud waar je hem opslaat. Als je Safari gebruikt, schakel dan uit dat het Zip-bestand automatisch wordt uitgepakt. Dat kan door boven in je scherm op “Safari” te klikken en vervolgens op “Voorkeuren”.
  • Upload/installeer de plugin vervolgens in je WordPress dashboard. Onderstaand een bondige uitleg hoe je dat doet:
  • Stel de plugin in door op WordPress dashboard item Cursussen te klikken. Deze verschijnt na installatie en activatie van de plugin. En klik op Instellingen:

    • Om alle functionaliteiten van Poppyz plugin te kunnen gebruiken, dient de licentie key ingevuld te worden bij de instellingen van de plugin. De licentie key van Poppyz heb je na aanschaf van MPOP via de mail ontvangen, zo niet, mail dan Matthijs (matthijs@simonelevie.nl). De licentie key is strikt persoonlijk en mag alleen voor jouw website gebruikt worden. Deze werkt maar op een website, als je een tweede academie wil gebruiken, dan kan dat zonder meerkosten, mits (aantoonbaar) voor eigen gebruik. Mail dan matthijs@simonelevie.nl, hij zal de activatielimiet voor je aanpassen. De licentie key dien je in te vullen in de instellingen pagina van de plugin.
    • Voordat de looptijd van de licentie is verstreken, krijg je een notificatiemail en een melding in je dashboard en kan je deze verlengen door de betaling te voldoen. Als de licentie is verlopen blijft alles aan de voorkant werken. Ook toekomstige betalingen worden gewoon geind. Je kan alleen geen nieuwe cursussen/programmarondes aanmaken of bestaande cursussen/programmarondes bewerken.
    • Om de licentie key te activeren ga je naar Cursussen -> Poppyz.
    • Vul je licentie key in en klik op de activeer knop.
    • Nadat je licentie key hebt geactiveerd klik je op Wijzigingen opslaan en de plugin is klaar voor gebruik.

  Om de plugin te gebruiken, heb je de volgende gratis accounts en API keys nodig (tenzij je Autorespond of Plug and Pay gebruikt):
  – Mollie, voor het afhandelen van online betalingen (vereist).
  – Mailchimp of een ander nieuwsbriefsysteem, voor het automatisch toevoegen van deelnemers aan email-lijsten (zeer aan te raden, maar optioneel)
  – Eventueel Moneybird voor het automatisch aanmaken van facturen en boekhouden (optioneel). Doe dit alleen als je Moneybird fijn vindt werken. In Poppyz worden de facturen automatisch aangemaakt en deze kan je eenvoudig in verschillende formaten en tijdsperioden downloaden en importeren in je boekhoudprogramma.

  Hoe je deze accounts aanmaakt en koppelt wordt verderop in de uitleg toegelicht.