Handleiding

Email instellingen

 1. De plugin stuurt een welkomst mail nadat iemand een programmaronde heeft aangeschaft. Om de standaard instellingen en content te wijzigen, ga je naar Cursussen -> Instellingen en klik je op onderdeel E-mails.
  Je kan d.m.v. shortcodes alle benodigde informatie in deze mail zetten. Als je de shortcode [password-link] erin zet, dan dien je “Disable New User notification” aan te klikken. Als je de shortcode [invoice-link] erin zet dan kan je de mail met factuur ook uitschakelen.
  Hieronder staat een voorbeeld mail met de juiste shortcodes die je kan gebruiken voor je eigen welkomstmail.
  Voorbeeld mail:
  Hoi [first-name],

  Welkom bij de programmaronde [tier].
  Klik op deze link om het direct te bekijken: [course-link].
  Als dit je eerste aankoop was, dan is er automatisch een gebruiker met een tijdelijk wachtwoord aangemaakt.
  Via deze link kan je je eigen wachtwoord aanmaken: [password-link]. Gebruik hiervoor je emailadres. Dit is de download link van je factuur [invoice-link], je kan deze ook downloaden op je account pagina: [account-link].

  Hartelijke groet,

 2. WordPress stuurt een mail als je klanten op het inlogscherm op “Wachtwoord vergeten” klikken. Ik raad je aan om de tekst van deze mail aan te passen d.m.v. deze plugin: Better Notifications for WordPress. Ga na installatie en activatie in je dashboard naar Meldingen. En maak hiervoor een melding (mail) aan.


  Je kan deze tekst gebruiken:

  Hoi [email_user_firstname],
  Hierbij de link om opnieuw je wachtwoord in te stellen: [password_reset_link].

  Hartelijke groet, Matthijs

  Nota bene: Better notifications heeft andere shortcodes dan Poppyz. Klik op “Find Shortcodes” voor een overzicht van shortcodes die je kan gebruiken. 

 3. BELANGRIJK: als je Poppyz hebt gekoppeld aan Plug&Pay, dan wordt de welkomstmail (zie punt 1) ook verstuurd.
 4. Zorg dat je e-mails aankomen. Een belangrijk aandachtspunt is dat mails in de spambox terecht kunnen komen, in geval mails (automatisch) worden verzonden van een website. Zorg dat de kans zo klein mogelijk is door onderstaande goed te lezen