Handleiding

Lessencluster pagina’s

Een module pagina geeft de lesmodules en de bijbehorende lessen weer. De bezoeker komt hier via de klikbare titel van de lesmodule in de lessenlijst.

Deze functie is standaard niet ingeschakeld. Om het in te schakelen, ga je naar Cursussen -> Instellingen -> Pagina’s. Activeer “Modulepagina’s”.

Dit geeft twee extra opties weer:

  1. Modulepagina weergave – Kies tussen een lijst of een rasterweergave. Een lijst geeft alleen een eenvoudige lijst weer met de titels van de lessen en hun links. Als je een raster kiest, wordt een lessengalerij weergegeven:


Opmerking: je moet bij elke les een uitgelichte afbeeldingen hebben.

Een lessenlijst toevoegen? – Dit voegt automatisch een zijbalk toe aan de modulepagina met een lijst met alle lessen waartoe de gebruiker toegang heeft.

De laatste en even belangrijke stap is om naar Instellingen -> Permalinks te gaan. Je hoeft het niet op te slaan. Als u de Permalinks-pagina bezoekt, worden de links van WP “vernieuwd” om de modulepagina’s op te nemen.

Opmerking: de nieuwste versie van het Poppyz-thema of Divi Poppyz-thema is vereist om de modulepagina correct weer te geven. De twee extra opties worden momenteel alleen ondersteund door het Divi Poppyz-thema.

Extra aanpasmogelijkheden module pagina

Het is niet mogelijk om een modulepagina’s standaard te bewerken omdat ze geen WordPress-pagina hebben.  Om dit probleem op te lossen dien je de Enhanced Category Pages plugin te installeren.

  1. Zorg dat alle Poppyz plugins en thema’s up to date zijn. Bij twijfel ga je op deze site naar menu-item “logs”, daar zie je een overzicht van alle versies.
  2. Download installeer de Enhanced Category Pages plugin.
  3. Activeer de plugin en ga vervolgens naar de Permalinks sectie in je dashboard om de permalinks te verversen, het is niet nodig om iets op te slaan, alleen het bekijken/bezoeken volstaat.
  4. Ga naar de cursus die je wil aanpassen en scoll naar beneden en klik op de bewerken knop.
  5. Je krijgt nu de standaard WordPress editor en je kan Divi activeren/gebruiken.
  6. Aangezien de Divi editor wordt gebruikt, dien je de Lessons By Category module handmatig in te voegen om de lessenlijst te zien. Hiermee kan je zelf bepalen waar je deze wil plaatsen op de pagina.