Handleiding

Affiliate marketing

Je kunt Poppyz eenvoudig koppelen met AffiliateWP. Deze plugin biedt ongekende mogelijkheden op het gebied van affiliate marketing.
Kort gezegd houdt affiliate marketing in dat anderen (partners) jouw producten gaan verkopen d.m.v. een eigen unieke link. Ze krijgen hiervoor een commissie die jij kan afspreken/instellen. In een overzichtelijk dashboard zien zowel jij als je affiliates (partners) de verkopen en (totaal)bedragen. Lees voor meer informatie ‘Getting started‘.

Installatie, instellen en koppelen van de plugin.

 1. Schaf de plugin hier aan.
 2. Installeer de plugin.
 3. Na installatie zie je Partners in je dashboard. Ga hier naar instellingen en vink “Poppyz Course Plugin” aan.
  vIMD2Gm
 4. Ga vervolgens naar Partners. Hier kan je affiliates (partners die jouw producten gaan verkopen) toevoegen.
  vBJQ1Oa
  Per partner kan je een vergoeding instellen. Als je meerdere programmarondes hebt, dan is het het makkelijkst om een percentage te gebruiken, bijvoorbeeld 20%. Zie onderstaand wat je per partner kan instellen.
  Rq9c2L
 5. Je affiliate ontvang een mail met inlog voor zijn affiliate dashboard.
  kiFBi1y
  Je affilate kan vervolgens zelf een (unieke en persoonsgebonden) link genereren van de programmaronde die hij wenst te gaan verkopen. En vervolgens jouw programma gaan verkopen door middel van deze link.
 6. Verder loopt alles automatisch, BEHALVE de uitbetalingen aan je affiliates. Ik raad je aan om dat handmatig te doen, bijvoorbeeld een keer per maand. Je kan het desgewenst ook automatiseren, lees hier hoe je dat doet.
 7. Bovenstaande is een zeer bondige en beperkte uitleg wat er mogelijk is met AffiliateWP. Ik raad je aan om de uitleg van de plugin zelf hier te lezen.