Handleiding

Divi Builder Modules

Met behulp van de Divi-Poppyz-integratieplug-in kunnen meerdere Divi-modules worden gebruikt op cursus- en lespagina’s. Deze hebben we specifiek ontwikkeld voor het gebruik van Poppyz. Divi-modules worden hier in meer detail uitgelegd.

Divi Poppyz lessenmodule

Voor de Lessenlijst hebben we de Divi Lessons module ontwikkeld. Hiermee kan je de lessen die bij een programmaronde tonen. Ga hiervoor naar de gewenste cursus of les en voeg deze toe m.g.v. Divi builder. In onderstaande video wordt dat gedemonstreerd.

De Lessons module geeft de huidige lessen weer die beschikbaar zijn voor de ingelogde gebruiker. Hier is een korte video over hoe je deze kunt gebruiken:

Voor de afbeelding van de les wordt de uitgelichte afbeelding gebruikt. Bij de betreffende les dien je deze afbeelding te plaatsen, zie onderstaand.

Het is ook mogelijk om de titel en/of samenvatting (bij elke les is hiervoor een veld) van de les onderaan de lesafbeelding te tonen.

De Lessons module kan ook als een lijst worden weergegeven. Dit kan je gebruiken als navigatie in de zijbalk. Configureren gaat als volgt:

1.) Plaats de lessons module in de laatste kolom van een lay-out met twee kolommen; 3/4 1/4.

2.) In de Design tab, gebruik de Layout: List.

3.) De tekst kan je stylen met de Design opties.

Onderstaand het resultaat van bovenstaande instellingen:

3.) Gebruik de Body Text om de lessen titels/links te stylen:

Onderstaand het resultaat:

Divi Poppyz Course module

De Courses module, geeft alle cursussen van de website weer. Dit kan je gebruiken op je startpagina of op een pagina waar je alle beschikbare cursussen wilt weergeven. Het gebruik is hetzelfde als de lessons module. De afbeelding die getoond wordt is de uitgelichte afbeelding van de cursus.
Je hebt de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen (niet) aangeschafte cursussen. Zo kunnen je klanten direct zien tot welke cursussen ze toegang hebben. Afbeeldingen van cursussen die niet zijn aangeschaft krijgen ene gesloten slotje en een rode layer. De afbeeldingen van de aangeschafte cursussen krijgen een open slotje.

Als je hiervan gebruik wil maken dien je dat hier aan te vinken:

Lessen voortgangsmodule

Met de Poppyz Progress List module zien je cursisten welke lessen ze wel/niet hebben afgerond. Lees hier de uitleg.