Handleiding

Plug & Play Integratie

Poppyz kan je koppelen aan Plug&Pay zodat je programmarondes en e-producten via Plug&Pay kan verkopen.

 1. De eerste stap is het aanmaken van een webhook in je Plug & Play account. Hiermee wordt je website waar je Poppyz hebt geïnstalleerd verbonden met Plug & Pay. Ga hiervoor in je Plug & Pay accountnaar: Instellingen -> Webhooks.
 2. Vul in het eerste veld je website url in en voeg hieraan ?ppy_api=plugandpay toe. Als je website  https://voorbeeld.nl is, dan vul je dit in: https://voorbeeld.nl/?ppy_api=plugandpay.
 3. De tweede webhook gebruiken we nu nog niet, maar het is verstandig om deze op vergelijkbare wijze in te vullen.
 4. Nadat je de webhooks hebt aangemeld dan kan je je programmarondes toevoegen. Ga hiervoor naar: Producten  en klik op Product toevoegen button.
 5. Vul de naam in van het product. Dit kan van alles zijn, het hoeft niet overeen te komen met de programmarondenaam in Poppyz.
 6. Vul de product informatie in en bij prijzen de prijzen en betaalmethoden.
 7. Belangrijk: zorg in de Prijzen tab, dat je programmaronde in Poppyz precies overeenkomt. Dus zelfde prijs, BTW-tarief, inclusief/exclusief BTW etc.
 8. Bij eenmalige betalingen werkt het betrekkelijk eenvoudig.
 9. Bij lidmaatschappen kies je een optie en vul je de prijs in per termijn/tranche. Het is belangrijk dat je slechts een termijn/interval aanmaakt, aangezien Poppyz op dit moment een termijn per programmaronde heeft.
  Belangrijk: zie punt 7, check voor de zekerheid of instellingen van de prijzen volledig overeenkomen met de programmaronde in Poppyz.
 10. Als je de prijzen hebt ingevuld dan ga je naar de Geavanceerd tab en vul de programmaronde ID in, in het SKU veld. Hiermee wordt de programmaronde gekoppeld aan het Plug & Pay product. De programmaronde ID vind je door de betreffende programmronde te gaan bewerken. In de url staat achter “post=” het ID-nummer:

 11. Klik vervolgens op “Wijzigingen opslaan”.
 12. Je dient een nieuwe checkout pagina te maken voor het product, zodat je klanten het product kunnen aanschaffen. Gan naar “Checkout” en klik op “Checkout toevoegen”.
 13. Vul de naam in die je voor de checkout wil gebruiken en selecteer het product dat je hebt aangemaakt.
 14. Vul de gewenste URL in en gebruik het kopieer icoontje om deze te kopieren.
 15. Zorg dat je hem activeert en klik daarna op de Opslaan & Publiceren button.
 16. Plak de URL in de browser om te checken of het werkt en doe een testaankoop met een testgebruiker.
 17.  Last but not least: schakel in de instellingen van Poppyz/Cursussen de mail met de factuur uit en check of je in de welkomstmail van Poppyz geen shortcode van de factuur hebt aangemaakt. In Poppyz wordt namelijk ook altijd een factuur aangemaakt, deze wordt gebruikt voor de statistieken en extra zekerheid.