Handleiding

Betaalinstellingen

 1. Als beheerder heb je een Mollie account nodig om betalingen mogelijk te maken.
  Als je nog geen account hebt kan je je hier inschrijven.
  Je hebt een zakelijke bankrekening nodig om Mollie te kunnen gebruiken. Mollie mag namelijk niet uitbetalen op een privérekening. Ook
  een privérekening die je alleen voor zakelijke doeleinden gebruikt is niet toegestaan.
  Als je een Mollie account aanvraagt, doe dat dan altijd via bovenstaande link.
  Wij zijn namelijk partner van Mollie. Mollie heeft behoorlijke strenge eisen voor het goedkeuren van een aanvraag. Het kan gebeuren dat je aanvraag (in eerste instantie veelal door een algoritme) wordt afgekeurd. Als je het via onze link doet dan komt de afwijzing binnen bij ons contactpersoon bij Mollie. Hierdoor wordt het sneller opgepakt en is de kans aanzienlijk groter dat je aanvraag (snel) wordt goedgekeurd.
  Belangrijk, kies NIET een van deze sectoren in je aanvraag. Mollie keurt deze namelijk vaak af:
  – Erotiek
  – Consultancy
  – Cryptovaluta
  – Alcohol
  – Credits/vouchers/cadeaukaarten
  – Drank V
  BELANGRIJK: Mollie accepteert niet alle diensten en producten. Bekijk goed hun overzicht en neem bij twijfel contact op met Mollie of met Matthijs (matthijs@simonelevie.nl). 
  Hier vind je de uitleg van Mollie. Mollie dient je bedrijfsgegevens en producten te kunnen verifiëren, het is belangrijk om hiervoor een openbare pagina aan te maken op je academiesite em deze toe te voegen aan je menu, lees hier wat je op deze pagina moet plaatsen. Naast de bedrijfsgegevens kan je hier het beste de aanschaflinks van de programmarondes plaatsen. Mocht je aanvraag onverhoopt toch worden afgewezen, mail dan Matthijs (matthijs@simonelevie.nl) je Mollie ID-nummer. Hij neemt dan contact op met Mollie om je aanvraag z.s.m. te laten heroverwegen.
 2. Om de koppeling te maken heb je een Mollie API Key nodig. Deze verkrijg je door in te loggen in je Mollie account en een profiel aanmaken. Zie onderstaand hoe je dat doet.
 3. Kopieer en plak de API key in het veld Mollie API Key binnen de tab Integratie en betaling op de instellingen pagina.

  Mollie heeft een live en test api key. Als je de test api van Mollie invult dan kan je als je ingelogd bent als beheerder een test betaling doen zonder een echte betaling te doen.
  Zeker in het begin is het belangrijk en handig om de aanschaf van een programmaronde of e-product te testen. Je doorloopt dan het hele bestelproces en ziet wat je klanten te zien krijgen.
  Mollie zegt dit over hun test api:
  While building and testing your integration you should use the Test API key. This will cause your code to (automatically) only create test payments.
  Test payments come with a fake payment screen that allows you to select whether your test payments are successful or not without spending actual money. This way you can easily test and rehearse different scenarios that will occur later on when you switch to real payments.
  Of course it’s very important to keep any API-keys secure. Do not ever share them. However, if a key leaks you can always regenerate it.
 4. Voor betalen in termijnen en lidmaatschap wordt altijd automatisch SEPA-incasso gebruikt.
  BELANGRIJK: Je dient SEPA-incasso te activeren in je Mollie dashboard, anders werkt betalen in termijnen en lidmaatschap niet! Doorgaans duurt het circa een werkdag voordat Mollie het heeft goedgekeurd en verwerkt. Onderstaand zie je waar en hoe je het activeert.

Belangrijk: het is NIET nodig om Recurring te activeren en/of te gebruiken. Poppyz geeft Mollie namelijk via de API van Mollie de opdracht/trigger om een incasso aan te maken. De onderstaande melding van Mollie dien je dus te negeren.