Over Poppyz

Zelf eenvoudig een academie site opzetten

Poppyz is onze eigen Software waarmee je je online programma kunt maken inclusief automatische facturatie, bestellinks en beveiligde academie. Hiervoor heb je alleen een eigen WordPress website nodig. Je krijgt alles zodat jij aan de slag kunt met jouw online programma online te zetten.

Poppyz is onderdeel van MPOP (Maak Prachtige Online Programma’s). MPOP is een product van:
Levie Company
Besloten vennootschap (BV) Apeldoorn
KvK-nummer: 68881118


Wie is Simone Levie?

Simone Levie is een ondernemer met een levensmissie om vrouwen te empoweren. Ze is de bedenker van de MPOP Business School, Transformatieschool, Dreamleader Academy en vele andere online programma’s. Ze heeft de bestseller ‘Start Before You’re Ready’ geschreven. Ze is daarnaast ook inspirerend spreker en organisator van Business Events.

Speciaal voor MPOP klanten

Poppyz is onderdeel van MPOP (Maak Prachtige Online Programma’s), dé business opleiding waarin je als ondernemer leert om je kennis online te maken, te publiceren en te verkopen. Binnen MPOP leer je alle facetten die je nodig hebt om een online bedrijf op te bouwen. Van de sales en de marketing tot de techniek.

Meestgestelde vragen

Waarom ontvangen ik en mijn gebruikers geen e-mails?

Belangrijke tip: we raden je ten zeerste aan om de mails te laten versturen d.m.v. SMTP. De mails worden dan namelijk via je eigen mailserver verstuurd. De kans dat de mails niet aankomen is daarmee veel kleiner dan als de mails via de website worden verstuurd.  de plugin WP-Mail-SMTP te installeren. Hiermee kan je namelijk heel eenvoudig alles instellen en eventueel kiezen om de mails te versturen via je eigen mailserver (SMTP). Lees de uitleg hierover”. Onderstaande uitleg is alleen relevant als je de e-mails niet via SMTP laat versturen. Als je de e-mails wel via je website laat versturen, dan is het risico dat ze in de spambox van je klanten terechtkomen. Dit is een veelvoorkomend probleem op websites vanwaar e-mails worden verzonden naar hun gebruikers. Je kan er wel voor zorgen dat de kans zo laag mogelijk is.
  • De Email van moet overeenkomen met het domein/URL van je website. Als je testwebsite.nl gebruikt dan moet de email van er zo uitzien: <watjemaarwilt>@testwebsite.nl
  • Je kan het veld ook leeg laten zodat WordPress zijn eigen van e-mailadres kan genereren op basis van je domein.
Er kan ook een andere reden zijn voor het probleem: het e-mailsysteem is niet correct geconfigureerd op je server. Als dit het geval is, ligt de oorzaak buiten Poppyz en dien je contact op te nemen met je hostingpartij hoe dit opgelost kan worden. Om te bepalen of dit het geval is, kan je de plugin Check Email plugin installeren. Je kan dit ook testen door een gebruiker van de beheerder te maken. Als je dit doet dan zou er een mail moeten worden gestuurd. Daarnaast kan je met de plugin WP logging mail zien welke mails zijn verstuurd.  

Hoe kan ik de afzender aanpassen van de e-mails die vanuit mijn site worden verstuurd?

Het is belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan omdat e-mails die vanuit een website gestuurd worden vaak in de spam box terecht komen van de ontvanger.
Zorg ervoor dat het risico zo klein mogelijk is en lees de uitleg(met name het deel “Zorg dat je e-mails aankomen”).

Waarom krijg ik de melding “Licentie is verlopen” of “Licentie is ongeldig”?

Dit betekent dat de licentie is verlopen, ongeldig is of dat de licentie key nog niet is ingevoerd in de instellingen. Om de status van je licentie te controleren ga je naar Instellingen -> Cursussen -> Instellingen. Check of de status op actief staat, als dat niet zo vul dan de juiste licentie key in en druk dan op de knop activeer en vervolgens op Wijzigingen opslaan.

 

Wat moet ik doen als de Poppyz update mislukt?

Soms kan Poppyz niet automatisch worden bijgewerkt via het WP-dashboard.

Het eerste wat je moet checken is of Poppyz licentie is geactiveerd. Ga naar Instellingen -> Cursussen -> Instellingen, zorg ervoor dat onder het tabblad Activeren de status van de licentie “Geactiveerd” is. Zo niet, klik dan op de activeringsknop. Als dit niet werkt, betekent dit dat de licentie key is verlopen of ongeldig. Vraag een nieuwe licentie aan door contact op te nemen met de poppys@socialmedium.nl.

Soms kan het komen door een (verkeerde) serverinstelling. Als dit gebeurt dan dien je de nieuwste versie van Poppyz te downloaden door contact op te nemen met poppyz@socialmedium.nl. Deactiveer en verwijder de huidige Poppyz-plug-in die op je website is geïnstalleerd en upload en activeer de nieuwe. Door de plug-in te verwijderen, worden geen gegevens verwijderd, zoals cursussen, lessen, programmarondes, deelnemers, facturen, instellingen etc.

Ik zie dat er een update beschikbaar is voor het Divi-thema, maar ik weet niet hoe ik deze kan updaten.

Bekijk de uitleg van Divi om het Divi thema te updaten.