Uitleg over schakelen Profit Builder naar Divi

We gebruiken al geruime tijd de Divi builder en het thema. Poppyz is hiermee geïntegreerd.
Mocht je nog Profit Builder gebruiken met het Libre-Poppyz thema, dan adviseren we je om over te schakelen naar Divi. We ondersteunen beide namelijk niet langer, op een gegeven moment kunnen er bugs optreden en bovendien kan je veel nieuwe functionaliteiten van Poppyz dan niet gebruiken.

Profit Builder en Divi ‘praten’ helaas niet met elkaar. Ze hebben een eigen code. Helaas moeten de pagina’s daarom opnieuw worden aangemaakt.

Kort gezegd maak je een duplicaat van je site. Daar maak je alle pagina’s opnieuw aan met Divi. Vervolgens exporteer je van elke pagina de layout. En deze importeer je weer in je oorspronkelijke site. Je programmaronde-, betaal- en cursistinstellingen blijven in tact. Dit lijkt een hoop werk en dat is het ook, het kan helaas niet anders. Het voordeel is wel dat je je site weer mooi kan updaten en mooier ontwerp kan maken.

Als je onbekend bent met Divi, lees dan eerst de Getting Started.

Onderstaand de stappen om alles zo vlekkeloos en makkelijk mogelijk om te zetten:

 1. Maak een backup van alles! Dit zou altijd de eerste stap moeten zijn bij het aanbrengen van grote wijzigingen aan je website. We raden deze plug-in aan.
 2. Maak eerst een duplicaat van je website en maak van daaruit je wijzigingen. Dit voorkomt dat je bezoekers problemen ondervinden op je live site. Deze plug-in kan worden gebruikt om je website te dupliceren.
 3. De duplicaat van je website kan je het beste op een subdomein van je site installeren. Als je live site bijvoorbeeld poppyz.nl is, gebruiken dan staging.poppyz.nl en voer de migratie vanaf daar uit.
 4. Zodra de duplicaat site is ingesteld, sluit je de live site in je browser om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk je wijzigingen erop aanbrengt.
 5. Schakel op de testsite Profit Builder uit en installeer en activeer Divi.
 6. Als je nu de frontend van de website bekijkt, ziet het er rommelig uit. Dit is normaal omdat Divi niet weet hoe de inhoud, die is gemaakt met Profit Builder, moet worden verwerkt.
 7. Naast de inhoud moeten de algemene instellingen van Profit Builder ook op het equivalent van Divi worden gemaakt.
 8. Om de algemene instellingen van Profit builder te krijgen, open je een andere browser en ga je naar de Profit Builder-instellingen van je live site:Let op de typografie- en lay-outopties, kleuren en andere stijlen. Je dient dit naar Divi te kopiëren.
 9. Ga naar je staging-site op een ander tabblad / browser en configureer de instellingen van Divi volgens de instellingen van Profit Builder die je hierboven hebt gezien.
 10. Als je klaar bent, kan je doorgaan met het overzetten van alle content en layout van de pagina’s van Profit Builder naar Divi.
 11. Open een pagina op de live site die is gemaakt met Profit Builder.
 12. Open op een ander tabblad dezelfde pagina op je testsite. Dit is erg belangrijk, maak GEEN nieuwe pagina aan, omdat het dan een andere pagina-ID zal aanmaken die problemen met uw plug-ins en links kan veroorzaken.
 13. Dus als je bijvoorbeeld poppyz.nl/about-us gaat omzetten, ga dan bij je duplicaat site naar staging.poppyz.nl/about-us.
 14. Verwijder op de pagina van de duplicaat site de inhoud van Profit Builder. Dit maakt het gemakkelijker voor je om het helemaal opnieuw op te bouwen met Divi.
 15. Begin met het bouwen van de pagina door over te schakelen naar de pagina van de live site, zodat je de stijlen en lay-out kunt bekijken en ze op de testsite na kan maken met Divi. Het is dus nodig om te weten hoe Divi werkt, zodat je weet welke modules je het beste kan gebruiken om de pagina’s goed opnieuw aan te kunnen maken.
 16. Nu kunnen er gevallen zijn dat je geen Divi-equivalent van de Profit Builder-sectie kunt vinden. Divi heeft gelukkig een behoorlijk aantal modules om uit te kiezen.
 17. Blijf gewoon hetzelfde proces herhalen voor de andere pagina’s.
 18. Als alle pagina’s zijn overgezet op je duplicaat site naar Divi, dan is het tijd om deze te importeren in je live site. Van elke pagina maak je een template.
  Exporteer deze vervolgens, hiervoor ga je naar de bibliotheek.

  en exporteer je ze:
 19. Vervolgens verwijder je op de originele website PB en installeer je Divi en importeer je alle templates bij de juiste pagina.
 20. De laatste stap kan wat tijd kosten. Voor de zekerheid kan je je website even ‘under construction’ zetten. Dat kan bijvoorbeeld met deze plugin.